«Գրին Միքս» կենսապարարտանյութի ազդեցությունը տաքդեղի սորտերի տնտեսապես արժեքավոր հատկանիշների վրա - Սարգսյան, Գ. Ժ.; Թադևոսյան, Լ. Մ.; Ավագյան, Ա. Է.; Մարտիրոսյան, Գ. Ս. (ՀԱԱՀ հիմնադրամ)
Ջերմատան պայմաններում ուսումնասիրվել է «Գրին Ֆարմ» ՍՊԸ-ի կողմից արտադրված «Գրին միքս» ունիվերսալ կենսապարարտանյութի ազդեցությունը քաղցր տաքդեղի Լոշտակ և Հայկ սորտերի տնտեսապես արժեքավոր հատկանիշների վրա։ Հետազոտություններով պարզվել է, որ «Գրին միքս» կենսապարարտանյութը խթանել է տաքդեղի փորձարկվող սորտերի աճն ու զարգացումը, բարելավել պտուղների և սերմերի որակական ցուցանիշները, նպաստել բերքատվության ավելացմանն ու շահութաբերության բարձրացմանը: Ուստի այն կարելի է առաջարկել որպես տաքդեղի մշակության արդյունավետ կենսապարարտանյութ և կիրառել ինչպես ավանդական, այնպես էլ օրգանական գյուղատնտեսությունում:
Keywords: Ագրոնոմիա և ագրոէկոլոգիա