Making A Target Language Yours By Thinking In It - Manukyan, Ani (Զանգակ հրատ.)
Վաղուց արդեն ապացուցված փաստ է, որ օտար լեզուների իմացությունն ավելիմեծճանաչողական և հուզական ազատություն է տալիսմարդուն, փոխում էմարդու ընկալումն աշխարհիհանդեպ: Սույն հոդվածը նվիրված է գիտնականների այն ուսումնասիրությանը, ըստ որի` օտար լեզվին տիրապետողները այլկերպ են մտածում, քան նրանք, ովքեր ոչմիօտար լեզու չգիտեն: Ընդ որում, օտար լեզվի իմացության մակարդակն այստեղ էական չէ. կարևորը դրակիրառումն է: Մասնագետները նշում են, որ օտարլեզու սովորելիսպետք է ուշադրություն դարձվի ոչ միայն լեզվիբառաֆոնդին և քերականությանը, այլև յուրացվի տվյալ լեզվինհատուկ մտածողությունը: Սա է հիմնական պատճառը, որ օտար լեզուներին տիրապետողները այլ աշխարհայացք ունեն: Նրանք առավելհեշտությամբ են յուրացնումտարբեր մշակույթներ: Ավելին` գիտնականների համոզմամբ` օտար լեզուներսովորելը նպաստում է նաև սեփական մշակույթը լավ հասկանալուն: Тот факт, что знание иностранных языков способствует эмоциональной и познавательной свободе человека, а также меняет его мировоззрение, обсуждению не подлежит. В данной статье рассматриваются исследования ученых, согласно которым владеющие иностранными языками думают иначе, чем не владеющие ими. Более того, уровень знания иностранного языка не имеет значения, главное– общение на данном языке. Специалисты отмечают, что при изучении иностранного языка следует не только обращать внимание на лексический запас и грамматику языка, но и попытаться приблизиться к присущему данному языку образу мышления. Этим и объясняется тот факт, что мировоззрение владеющих иностранными языками иное. Последние воспринимают различные мировые культуры по–особенному свободно. Ученые утверждают, что изучение иностранных языков способствует основательному осмыслению собственной культуры.
Keywords: Methods of Teaching and Education