Teaching Important Life Skills Through Project Based Learning - Scott Wurdinger; Jennifer Rudolph (Զանգակ հրատ.)
Հոդվածում ներկայացվում է նախագծահենք ուսուցման կարևորությունը կյանքի հմտությունների ուսուցման գործում: Այն մեծապես պայմանավորում է ուսանողների հետագա հաջողությունները թե՜ կյանքին նախապատրաստվելուն, և թե՜ բուհերում ուսումնառության համար: Էլեկտրոնային հարցումներ են իրականացվել Մինիսոտայի ուսանողակենտրոն դպրոցի շրջանավարտների, աշակերտների, ուսանողների, ուսուցիչների և ծնողների շրջանում բացահայտելու իրենց գործունեության մեջ հաջողության սահմանումը: Հետազոտության հիման վրա հեղինակները փաստել են այն գաղափարը, որ այնպիսի կյանքի հմտություններ, ինչպիսիք են ստեղծագործունակությունը և տեղեկույթ գտնելու կարողությունը ավելի բարձր են գնահատվել քան այն ակադեմիական հմտությունները ինչպիսիք են թեստեր հանձնելը, գրառումներ անելը և այլն: В статье представлена важность метода проекта в обучении основам жизнедеятельности. Он способствует будущим успехам студентов как в практической, так и в учебной деятельности. Были проведены электронные опросы среди выпускников школ Миннесоты, учеников, студентов, учителей и родителей с целью определения их понимания понятия успеха. На основе исследования авторы пришли к выводу, что такие умения, как способность к творчеству и к получению информации оценены значительно выше, чем академические умения: сдача тестов, умение конспектировать и т. д.
Keywords: Education