Քաղաքների կանաչապատման խնդիրները «կայուն զարգացում» հայեցակարգի մեջ - Գրիգորյան, Մ. Ա.; Ներսիսյան, Գ. Ս. (Մանկավարժ հրատ․)
Կայուն զարգացման հայեցակարգի կարևոր խնդիրներից է հանդիսանում քաղաքային տարածքների ֆունկցիոնալ կանաչապատումը: Հետազոտության նպատակն է վերլուծել Հայաստանի քաղաքների կանաչապատման խնդիրները կայուն զարգացման և կայուն տնտեսության հայեցակարգի տեսանկյունից օգտագործելով նոր, գիտականորեն հիմնավորված մոտեցում։ Oдной из важнейших экологических задач в концепции устойчивого развития является функциональное озеленение городских территорий. Исследованы и анализированы проблемы городского озеленения в Армении согласно концепции устойчивого развития и ―зеленой экономики‖, используя новый научно-обоснованный подход. One of major ecological issues of the concept of sustainable development is target greening of urban areas. The goal of the research was to analyze issues of urban greening in Armenia in the light of sustainable development and green economy throigh a nopvel scientifically sound approach.
Keywords: Կանաչ տնտեսություն