Լեհական փոխառությունները միջին հայերենում - Գրիգորյան, Սուսաննա
Միջին հայերենում եվրոպական լեզուներից փոխառյալ բառամիավորների մեջ առանձնանում են լեհական փոխառությունները, որոնք թեև թվով քիչ են, սակայն ունեն կիրառման որոշակի հաճախականություն: Միջին հայերենում լեհերենից կատարված փոխառությունները ավելի ուշ շրջանի արդյունք են, և հայ լեզվաբանության մեջ դրանք ավելի ուշ են ուսումնասիրվել: Դրա գլխավոր պատճառը եղել է աղբյուրների բացակայությունը, ինչպես նաև այն, որ լեհական փոխառություններ հանդիպում են բուն Հայաստանի սահմաններից դուրս գրի առնված աշխատություններում: В среднеармянском языке в словах, заимствованных из европейских языков, выделяются польские заимствования, которых мало, однако они имеют oпределенную частотау употребления. Польские заимствования в армянском языке- результат более позднего периода, и в армянской лингвистике они были исследованы позже. Причина этого - отсуствие источников, а так же то, что польские заимствования встречаются в тех трудах, которые были записаны вне пределах Армении. The Polish loan words have a separate place among Middle Armenian European borrowings which are although few in number, but they have a certain frequency of usage. The Middle Armenian borrowings done form Polish are a result of a later period and they were investigated later in Armenian linguistics. The main reason for this was the absence of sources and also the fact that we come across the Polish loan words in the works written out of exact borders of Armenia.
Keywords: Լեզվաբանություն