Towards A Postcolonial Comparative And International Education - Keita Takayama; Arathi Sriprakash; Raewyn Connell (Զանգակ հրատ.)
Հոդվածը ներկայացնում է հետգաղութային շրջանում համեմատական և և միջազգային կրթության բնագավառում գիտելիքի վերիմաստավորումը: Ուսումնասիրվում են գաղութային երկրների կրթության զարգացման ֆինանսավորման մանրամասները: Սառը Պատերազմի աշխարհաքաղաքական համատեքստում կրթության հանդեպ ձևավորված մոտեցումներն ու զարգացման ռազմավարությունները: Статья посвящена переосмыслению познания в сфере сравнительного и международного образования в постколониальный период. Рассматриваются детали финансирования развития образования в колониальных странах, подходы и стратегия развития образования в глобальном контексте холодной войны.
Keywords: Educational System