Սոցիալ-իրավական պետության հայեցակարգը սահմանադրականության տեսանկյունից - Սաֆարյան, Գառնիկ; Մալխասյան, Լիանա (Լիմուշ հրատ.)
Սույն հոդվածը նվիրված է սոցիալ - իրավական պետության էության և բովանդակային առանձնահատկություններին: Հեղինակները սոցիալ - իրավական պետությունը չեն դիտարկում որպես սոցիալական և իրավական պետության մեխանիկական հանրագումար, այլ դրանում տեսնում են պետության սոցիալական ուղղվածության և իրավունքի գերակայության վրա հիմնված ինքնիշխան ժողովրդավարական պետականություն, որում միահյուսված են ազգային և համամարդկային արժեքները: Հետևաբար, սոցիալ-իրավական պետությունը օրգանապես միմյանց հետ փոխկապված սոցիալական և իրավական հատկանիշների միասնական-ամբողջական քաղաքական կառույց է: Данная статья посвящена сущности и содержательным признакам социально-правового государства. Авторы не рассматривают социально-правовое государство как механическую сумму социального и правового государства, а видят в нем суверенное демократическое государство, основанное на социальной направленности государства и верховенстве права, в котором национальные и общечеловеческие ценности переплетаются. Следовательно, социально-правовое государство представляет собой единую целостную политическую структуру органически связанных между собой социально-правовых признаков. This article is dedicated to the essence and substantive features of the social-legal state. The authors do not consider the socio-legal state as a mechanical sum of the social and legal state, but see in it a sovereign democratic state based on the social orientation of the state and the supremacy of law, in which national and universal values are intertwined. Therefore, the socio-legal state is a single-complete political structure of organically interconnected social and legal features.
Keywords: Իրավունք