Книга М. Д. Исаева «Ковровое производство Закавказья» и начало развития советского Ковроткацкого производства в Армении - Аванесян, Лилия (Հայաստանի պատմության թանգարան)
1932 թ. Թիֆլիսում հրատարակված Մ. Իսաևի «Գորգերի արտադրությունը Անդրկովկասում» գրքում (Исаев М., Ковровое производство Закавказья, Тифлис, 1932) արտացոլված են տարածաշրջանում գորգարտադրության բոլոր հարցերն ու խնդիրները։ Աշխատությունը կարելի է դասել արդյունաբերության տվյալ մասնաճյուղի զարգացմանը վերաբերող ծրագրային ձեռնարկների շարքին։ Գիրքը կարևոր աղբյուր է խորհրդային գորգերի արտադրության կայացման ընթացքը ուսումնասիրելու համար: The book of M. Isaev "The carpet production of the Transcaucasus" (Исаев М., Ковровое производство Закавказья, Тифлис, 1932) reflects all the issues and tasks related to the development of the carpet production in the region. M. Isaev’s work can be attributed to the manuals concerning the development of that branch in the industry. The book is an important source of information for the study of the formation of the Soviet carpet industry.
Keywords: Этнография