Սոցիալական պետություն և սեփականություն - Սաֆարյան, Գառնիկ; Դավթյան, Արթուր (Եվրոպրինտ)
Հեղինակները սոցիալական պետության հայեցակարգն ու նպատակը մեկնաբանում են որպես արժանապատիվ կյանքի և ազատ մարդկային զարգացման ապահովման երաշխիք։ Հեղինակների կարծիքով՝ սոցիալական պետության սկզբունքի իրականացումը հիմնված է այն փաստի վրա, որ այս հասարակության քաղաքացիների մեծամասնությունը միանգամայն ունակ են ինքնուրույն ապահովելու արժանապատիվ կենսամակարդակ։ Դրա հիմքը սեփականությունն է և տնտեսական գործունեության ազատությունը։ Այս առումով հեղինակները պնդում են, որ սեփականությունը մարդու երրորդ կողմերից և պետությունից հարաբերական ազատության, նրա անկախության «կամուրջներից» մեկն է: Авторы трактуют понятие и цель социального государства как обеспечение достойной жизни и свободного развития человека. По мнению авторов реализация принципош социального государства осношана на том, что большинство граждан данного обшества вполне в состоянии самостоятельно обеспечить себе достойный уровень жизни. Основой для этого является собственность и свобода экономической деятельности. В этой связи авторы утверждат, что собственность является одним из «мостиков» к свободе человека, его относительной независимости от третьих лиц и от государства. The authors interpret the concept and purpose of the welfare state as ensuring a decent life and free human development. According to the authors, the implementation of the principle of the welfare state is based on the fact that the majority of citizens of this society are quite capable of independently providing themselves with a decent standard of living. The basis for this is property and freedom of economic activity. In this regard, the authors argue that property is one of the "bridges" to human freedom, his relative independence from third parties and from the state.
Keywords: Իրավունք