Армянская церковь св. Саркиса (Сергия) в Феодосии - Евгения Лапушинская (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Թեոդոսիայի ս. Սարգիս հայկական եկեղեցին կառուցված է 1363 թ.։ Բազմաթիվ վերակառուցումները, որոնք կատարվել են XVI, XVIII և XIX դարերում, թողել են իրենց անջնջելի հետքը կառուցվածքի ճարտարապետության վրա. դրանք բացի ճարտարապետական ձևերից արտահայտվել են զարդաքանդակներում և մանրանկարներում։
Keywords: History; B Philosophy; Psychology; Religion; Medieval History; BL Religion; D History; N Fine Arts; NA Architecture