Ophiomyia cunctata (Hende, 1920) ((Diptera; Agromyzidae) ականաճանճերը Արցախի Հանրապետությունում - Գրիգորյան, Նոննա; Հովհաննիսյան, Վարուժան
Ականաճանճերի Ophiomyia ցեղի ներկայացուցիչները լայնորեն տարածված են Եվրոպական երկրներում: Հոդվածում տրվում է Ophiomyia cunctata (Hendel, 1920) տեսակի կենսաբանական, էկոլոգիական և մորֆոլոգիական առանձնահատկությունները, տեր-բույսերը, վարակի էքստենսիվությունը, ինտենսիվությունը և ականների տիպերը: Минирующие мухи рода Ophiomyia широко распространены по всей Европы. В статье представлены биологические, экологические и морфологические особенности, растения-хозяева, экстенсивность и интенсивность заражения и типы мин вида Ophiomyia cunctata (Hendel, 1920). The mining flies of the genus Ophiomyia are quite widespread in Europe. The article presents the biological, ecological and morphological features, host-plants, extensiveness and intensity of infection and mines' types of the species Ophiomyia cunctata (Hendel, 1920).
Keywords: Կենդանաբանություն