Արցախյան հիմնախնդիրը ազգային հայեցակարգի բացակայության պայմաններում - Մանասյան, Ալեքսանդր
Հոդվածում քննվել են Ղարաբաղյան հակամարտությանն առնչվող հարցեր, որոնք Հայաստանի փորձագետների և քաղաքագետների շրջանում ստացել են զանազան, երբեմն իրարամերժ պատասխաններ: Վերջիններս էլ հաճախ հայկական հասարակության մեջ քաղաքական տարակարծությունների հիմք են դառնում: Սակայն քաղաքագիտության մեջ կան հիմնավորված պատասխաններ: Դրանցից որոշներն էլ սույն հոդվածի առանցքն են: В статье рассматриваются связанные с Карабахским конфликтом вопросы, которые в различных кругах экспертов и политиков Армении получают различные, порою взаимоисключающие, ответы. Часто они становятся основой политических разногласий в армянском общесте, хотя наука имеет обоснованные ответы на эти вопросы. Некоторые из них нами выделены как ключевые слова данной статьи. The article deals with issues related to the Karabakh conflict, which in various circles of experts and politicians in Armenia receive different, sometimes mutually exclusive, answers. They often become the basis of political disagreements in the Armenian society, although science has well-founded answers to these questions. Some of them are highlighted by us as the keywords of this article.
Keywords: Քաղաքագիտություն