Հայաստանի Հանրապետության անդամակցությունը Եվրասիական տնտեսական միությանը և դրա ազդեցությունը անվտանգության ոլորտում - Աղաբաբյան, Արմեն (Լիմուշ հրատ.)
Հոդվածում հեղինակի կողմից նշվում է, որ Հայաստանի Հանրապետությունը, անդամակցելով Եվրասիական տնտեսական միությանը, նոր ձևաչափով է հանդես գալիս արտաքին քաղաքականության մեջ՝ միաժամանակ մեծ առաջընթաց ուրվագծելով ներպետական հետագա զարգացումների համար: Այս համատեքստում կարևորվում է Հայաստանի անվտանգության երաշխավորվածության նոր հենքային մակարդակի ապահովումը, անվտանգության բոլոր ենթահամակարգերում քաղաքականության կատարելագործմանը նպաստելը: Նպաստավոր պայմաններ են ստեղծվում նաև ՀՀ անվտանգության հիմնարար կառուցակարգերի, հատկապես երկրի ռազմական անվտանգության տնտեսական հենքի կայուն զարգացման համար: В статье подчеркивается, что Республика Армения, присоединяясь к Евразийскому экономическому союзу, в новом формате выступает во внешней политике, одновременно намечая высокий прогресс для дальнейшего внутригосударственного развития. В данном контексте является важным обеспечение нового базового уровня гарантирования безопасности Армении, содействие совершенствования политики всех подсистем безопасности страны. Создаются благоприятные условия также для стабильного развития экономической основы механизмов безопасности Армении, особенно военной безопасности страны. The author of the article mentions that Armenia’s membership in Eurasian Economic Union has a new format in the foreign policy that outlines progress for further domestic developments. In this context, it is important to provide a new baseline to guarantee the security of Armenia and improve country’s all security subsystems. Favorable conditions are also created for the sustainable development of the economic basic of the RA fundamental security mechanisms especially for the military security.
Keywords: Արտաքին քաղաքականություն