Պետականության փիլիսոփայական իմաստավորման հիմնախնդիրները - Ստեփանյան, Վահագն (ՀՀ ԳԱԱ)
Պետականության հիմնախնդիրները կարևոր տեղ են զբաղեցրել քաղաքական-իրավական մտքի պատմությունում։ Հոդվածում բացահայտվում են պետականության փիլիսոփայական իմաստավորման էությունը, բովանդակությունը, գոյաբանական, իմացաբանական և արժեբանական կողմերը, ինչպես նաև պետականության փիլիսոփայական իմաստավորման հետ կապված հիմնախնդիրների շրջանակը։ Проблемы государственности занимали важное место в истории политико-правовой мысли. В статье раскрываются сущность и содержание философского понимания государственности, онтологические, эпистемологические/гносеологические и аксиологические аспекты, а также круг проблем, связанных с философским осмыслением государственности. The problems of statehood occupied an important place in the history of political and legal thought. The article reveals the essence and content of the philosophical understanding of statehood, ontological, epistemological/gnoseological and axiological aspects, as well as a range of problems related to the philosophical understanding of state-hood.
Keywords: Փիլիսոփայություն