В. И. Ленин и большевистские организации Закавказья - Г. Б. Гарибджанян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Անդրկովկասում հեղափոխական մարքսիստական գաղափարների տարածման, բոլշևիկյան կազմակերպությունների ստեղծման ու ամրապնդման ամբողջ պատմությունը անխզելիորեն կապված է Վ. Ի. Լենինի անվան և գործունեության հետ: Վ. Ի. Լենինի գլխավորությամբ Անդրկովկասյան բոլշևիկյան կազմակերպությունները, որպես լենինյան կուսակցության հավատարիմ ռւ մարտական տեղական ջոկատներ կազմակերպեցին ու ղեկավարեցին վրացի, ադրբեջանցի ու հայ աշխատավորության հեղափոխական ազատագրական պայքարը և երեք հեղափոխությունների բովով այն հասցրին կատարյալ հաղթանակի ադրբեջանական, հայկաւկան ու վրացական սովետական սոցիալիստական հանրապետությունների ստեղծմանն ու զարգացմանը, ՍՍՀՄ ժողովուրդների մեծ ընտանիքում ապահովեցին նրանց վերածնունդը:
Keywords: История; Политика