Термообработка Дрмбонского золото-медного сульфидного концентрата при сернокислотном выщелачивании - В. А. Мартиросян; К. В. Саркисян; М. Э. Сасунцян; Ю. О. Лисовская (Հայաստանի ԳԱԱ)
Исследована возможность переработки дрмбонского золото-медного сульфидного концентрата методом термообработки (обжига) с целью дальнейшей интенсификации процессов сернокислотного выщелачивания. Выбраны оптимальные условия термообработки и выщелачивания для обеспечения максимального выхода меди в раствор. Քննարկվել է ջերմային ակտիվացման (թրծման) մեթոդի կիրառման հնարավորությունը` որպես Դրմբոնի ոսկի-պղնձային խտանյութերի հետագա ծծմբաթթվային տարրալուծման գործընթացի ինտենսիվացման արդյունավետ եղանակ: Ընտրվել են օպտիմալ պարամետրեր՝ խտանյութի նախնական ջերմաքիմիական ակտիվացման եղանակով տարրալուծման գործընթացում լուծույթում պղնձի առավելագույն ելք ապահովելու համար: The processing possibility of the Drmbon gold-copper sulphidic concentrate by the method of heat treatment (roasting) for the purpose of a further intensification of the sulphuric acid leaching processes is investigated. The optimum conditions of heat treatment and leaching for providing the maximum extraction of copper into the solution are selected.
Keywords: Mining engineering; Metallurgy; Technology