Քոմփյութերային ցանցերի նախագծման ժամանակակից սիմուլյատորների հետազոտումը, համեմատական գնահատումը և կիրառումը - Ս. Ա. Սիրադեղյան; Ռ. Գ. Կիրակոսյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հետազոտվել են ns-3 և OMNeT++ ժամանակակից ցանցային սիմուլյատորները, որոնք ապահովում են քոմփյութերային ցանցերի նախագծումը և ուսումնասիրումը: Կատարվել է դրանց համեմատական գնահատում: Սիմուլյատորի միջոցով իրականացվել է ընկերության ցանցի տարբեր կառուցվածքների սիմուլյացիա: Исследованы современные сетевые симуляторы ns-3 и OMNeT++, которые обеспе- чивают проектирование и изучение компьютерных сетей. Проведена их сравнительная оценка. С помощью симуляторов проведена симуляция различных построений реальной сети. Modern network simulators ns-3 and OMNeT++ providing the projection and investigation of computer networks are studied. Their comparative assessment is carried out. Simulation of different structures of a real network is accomplished.
Keywords: Electronic computers; Computer science; Mathematics; Science