Թարգմանչական համակարգերում կոնտեքս-կախյալ վերլուծություն իրականացվող մետալեզվի մշակումը - Է. Ն. Մանուկյան; Շարաբչյան, Ա. Հ.; Ա. Ս. Մանուկյան; Ա. Ա. Մելիքյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հիմնավորված է մեքենայական թարգմանության համակարգերում հատուկ մասնագիտացված մետալեզվի օգտագործման անհրաժեշտությունը, տրված են այդ մետալեզվի օպերատորներին ներկայացվող պահանջները, ինչպես նաև` այդ օպերատորների և դրանցում օգտագործվող օպերանդների նկարագրությունները: Обоснована необходимость применения особого специализированного метаязыка в системах машинного перевода. Заданы требования, которым должны соответствовать операторы этого метаязыка, а также приведены описания этих операторов и использованных в них операндов. The necessity of applying a specialized metalanguage in machine translation systems is substantiated, the requirements are set to the operators of this metalanguage, as well as descriptions of those operators and the operands used in them are introduced.
Keywords: Electronic computers; Computer science; Mathematics; Science