Ծաղրանկարչական ժանրի առանձնահատկությունների շուրջ - Մելիքյան, Սաթենիկ (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Ծաղրանկարչական ժանրը գրաֆիկայի սպեցիֆիկ տեսակ է, որտեղ կատարողականի հետ զուգընթաց կարևորվում են բովանդակային բաղադրիչը և կատակերգական էֆեկտ ստեղծող հումորի տեսակը: Զարգացման ընթացքում ժանրը ձեռք է բերել նոր հատկանիշներ և իր առանձնահատկությունները բնորոշող յուրահատուկ «Գրաֆիկական հումոր» և «Սև Հումոր» կոչվող պատկերման նոր եղանակներ, որտեղ պարտադիր պահպանվում են իրականության հետ կապող աղերսները: Среди факторов, определяющих карикатуру, как особый вид графики, следует выделить художественность, замысел автора и комический эффект, который в процессе развития жанра претерпел изменения и приобрел новую специфику под названием Графический юмор» и «Черный юмор». Однако, невзирая на новые методы и подходы в создании карикатуры, необходимость предметности в рисунке сохраняется. The caricature genre is a specific type of graphics where the content component and the type of humor creating a comic effect are as important as performance. In the course of development, the genre obtained new features and new specific methods such as “Graphic humor” and “Black humor” where the mandatory connection with the reality is maintained.
Keywords: Ծաղրանկարչություն