Система дифференциальных уравнений движения твердых диэлектрических частиц в изотропной жидкой среде - Г. Л. Арешян; Л. О. Караханян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Составлена система дифференциальных уравнений движения твердых частиц диэлектрика в вязкой жидкости. Проведены расчеты скорости и изменения плотности частиц при осесимметричном электрическом поле и известных начальных условиях. Կազմված է մածուցիկ հեղուկում դիէլեկտրիկական պինդ մասնիկների շարժման դիֆերենցիալ հավասարումների համակարգ՝ տեղի ունեցող ֆիզիկական երևույթների հիման վրա: Կատարվել են մասնիկների շարժման արագության և խտության փոփոխության հաշվարկներ առանցքային համաչափությամբ էլեկտրական դաշտում՝ հայտնի սկզբնական պայմանների դեպքում: A differential equation system of hard dielectric particles in viscous liquid based on consideration of flowing physical processes is made. Particle density speed and variation calculations in an axial symmetric electric field and known initial conditions are given.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology