Սուլֆիդային խտանյութերից կապարի հիդրոմետալուրգիական կորզման տեխնոլոգիայի հետազոտումը - Լ. Ե. Սարգսյան; Ա. Մ. Հովհաննիսյան; Աղայան, Ա. Ա. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրված է տեղական բազմամետաղային խտանյութերից հիդրոմետալուրգիական եղանակով կապարի կորզման տեխնոլոգիան: Ցույց է տրված, որ խտանյութի սուլֆատացնող բովմամբ,կերակրի աղի ջրային լուծույթում բովվածքի տարրալուծմամբ և, միաժամանակ, երկաթի օգնությամբ ցեմենտացման միջոցով հնարավոր է ստանալ սպունգաձև մետաղական կապար: Исследована гидрометаллургическая технология извлечения свинца из сульфидных полиметаллических концентратов. Показано, что путем сульфатизирующего обжига концентрата, выщелачивания огарка в водном растворе хлорида натрия и последующей цементации железом можно получить металлический свинец. Hydrometallurgical technology for the lead recovery from the domestic multimetallic concentrates is investigated. It is shown that by means of concentrate sulphatization roasting, calcine leaching in sodium chloride solution, and iron precipitation the metallic lead can be obtained.
Keywords: Mining engineering; Metallurgy; Technology