Երևան քաղաքը պատրա՞ստ է ընդունելու մեծ թվով ռուսաստանաբնակների - Բարսեղյան, Արաքսյա (ՀՊՏՀ «Տնտեսագետ» հրատ․)
Ռուս-ուկրաինական պատերազմի հետևանքով ՌԴ-ի դեմ կիրառվող պատժամիջոցները պատճառ են դարձել, որ մեծ թվով ռուսաստանաբնակներ ժամանեն Երևան: Հաշվի առնելով ՀՀ մայրաքաղաքում բնակչության և սոցիալ-տնտեսական կյանքի կենտրոնացման բարձր մակարդակը՝ ռուսաստանաբնակների մեծ ներհոսքը ոչ միայն կարող է սրել Երևանում առկա հիմնախնդիրները, այլև առաջացնել նորանոր դժվարություններ ու հարցեր: Հոդվածում բացահայտվել է, թե ինչու են ռուսաստանաբնակները նախընտրում ապրել կամ գործունեություն ծավալել հենց Երևանում, ինչպես նաև առաջարկվել է որոշ խնդիրներից խուսափելու նպատակով նրանց հոսքն ուղղել դեպի մարզեր: Большое количество россиян прибывает в Ереван в результате санкций, введенных против России в рамках российско-украинской войны. Учитывая уровень концентрации населения и социально-экономической жизни в Ереване, большой приток русских в столицу может способствовать обострению существующих проблем и возникновению новых. Соответственно, в этой статье показано, почему русские предпочитают селиться или работать в городе Ереван, выявлено, что их концентрация в городе уже привела к некоторым проблемам, и для предотвращения возникновения в дальнейшем новых проблем было предложено направить потоки россиян в регионы. A large number of Russians is arriving in Yerevan as a result of the sanctions imposed against Russia as part of the Russian-Ukrainian war. Given the level of concentration of population and socio-economic life in the city of Yerevan, a large influx of Russians into the capital may contribute to the exacerbation of existing problems and creation of the new ones. Accordingly, the paper shows why Russians prefer to settle or work in the city of Yerevan, reveals that their concentration in the city has already led to some problems, and to prevent new problems in the future, it was proposed to direct the flow of Russians to the regions.
Keywords: Տնտեսագիտություն