Childlore and Children ’s Folklore in the UK and in Armenia (Historical and Current Perspective) - McDowall, Robert; Matikyan, Hasmik
This paper provides a retrospective view of Childlore and Children’s Folklore, the major themes in its history, developments and concludes with reflections on the current environment in the UK and Armenia. The survey provides a guide for future research on aspects of childlore outlined in this paper. The first part of the paper is presented by Robert McDowall, former president of the Folklore Society (UK). Hasmik Matikyan, researcher at Shirak Center for Armenological Studies of NAS RA, studies Children’s Folklore in Armenia. Աշխատանքում ներկայացնում ենք մանկական բանահյուսությունը, նրա պատմության , զարգացման հիմնական թեմաները, որոնք առկա են երկու միջավայրերում՝ Մեծ Բրիտանիայում և Հայաստանում: Նշյալ ուսումնասիրությունը կարող է ուղեցույց ծառայել մանկական համեմատական բանահյուսությամբ զբաղվողներին: Համատեղ աշխատանքի առաջին մասը ներկայացնում է Բանահյուսական ընկերակցության (Մեծ Բրիտանիա ) նախկին նախագահ, անդամ Ռոբերտ ՄաքԴաուելը , երկրորդը՝ Հասմիկ Մատիկյանը Հայաստան): Մեծ Բրիտանիայի և Հայաստանի մանկական բանահյուսությանն առնչվող նյութերի զուգադրական վերլուծությունը փաստում է, որ երկու մշակույթներում էլ երեխաներն ունեն մեծ դերակատարում, և տարողունակ թեմաներ կարող են վերագրվել նրանց։ Эта работа представляет собой ретроспективный взгляд на детский фольклор, основные темы его истории, развития и завершается размышлениями о нынешней обстановке в Великобритании и Армении. Опрос представляет собой руководство для будущих исследований по аспектам детства, изложенным в этой статье. Первая часть статьи представлена Робертом МакДауэллом, бывшим президентом Фольклорного общества (Великобритания). Асмик Матикян, научный сотрудник Ширакского центра арменоведения НАН РА, изучает детский фольклор в Армении. Проанализировав материалы по детскому фольклору в Великобритании и Армении, мы можем заявить, что в обеих культурах у детей есть глубокие и обширные темы. Эти темы будут сохраняться по мере изменения общества и детей.
Keywords: Folklore