Անձի տնտեսական վարքի մոդելավորման գործընթացի հոգեբանական օրինաչափությունների բացահայտման մեթոդաբանական հիմքերը - Ոսկանյան, Կարլեն (ԱԵԳՄՄ հրատ.)
Հոդվածի նպատակն է ներկայացնել միջգիտակարգային այն մոտեցումները, որոնք առկա են անձի տնտեսական վարքի հոգեբանական օրինաչափություններով պայմանավորված մոդելավորման գործընթացում: Հոդվածում անձի տնտեսական վարքը և նրա արդյունավետության հարցերը քննարկվում են թե՛ տնտեսագիտական և թե՛ հոգեբանական տեսանկյուններից: The purpose of this article is to present the interdisciplinary approaches that exist in the modeling process based on the psychological regularities of a person’s economic behavior. This article discusses the economic behavior of a person and issues of its effectiveness from both economic and psychological points of view. Цель статьи ‒ представить существующие междисциплинарные подходы, применяемые в процессе моделирования экономического поведения личности, обусловленные психологическими закономерностями. В статье вопросы экономического поведения и его эффективности обсуждаются как с экономической, так и с психологической точек зрения.
Keywords: Հոգեբանություն