Վարչական ակտի բողոքարկման հիմնախնդիրների իրավական հիմքերի վելուծությունը և դրանց բարելավման խնդիրները արտակարգ դրության պայմաններում - Ղազարյան, Հայկ (ԱԵԳՄՄ հրատ.)
Յուրաքանչյուր իրավական ու ժողովրդավարական պետության Սահմանադրությամբ առաջնային խնդիրը պետք է հանդիսանա մարդու հիմնական իրավունքների և ազատությունների երաշխավորումն ու պաշտպանությունը: In the Constitution of every legal and democratic state, the primary problem is the guarantee and protection of fundamental human rights and freedoms. Основным положением Конституции каждого правового и демократического государства является гарантия и защита основных прав и свобод человека.
Keywords: Իրավագիտություն