ՀՀ ԳԱԱ Արվեստի ինստիտուտը և Կոմիտասի ժառանգության ուսումնասիրությունը - Ասատրյան, Աննա (Կոմիտասի թանգարան-ին-տ. հրատ.)
Ծանրակշիռ է ՀՀ ԳԱԱ Արվեստի ինստիտուտի ներդրումը Կոմիտասի ստեղծագործական ժառանգության ուսումնասիրության գործում: 1. Կոմիտասի Երկերի ժողովածուի ակադեմիական հրատարակությունը (1960- 2006), 2. Գիտական ուսումնասիրություններ` Գևորգ Գյոդակյանի «Կոմիտաս» (2000), “Комитас” (1969) և “Komitas” (2014), Տաթևիկ Շախկուլյանի «Կոմիտասի ստեղծագործության վաղ շրջանը (1891-1899)» (2014) մենագրությունները, ինչպես նաև Մաթևոս Մուրադյանի, Ռոբերտ Աթայանի, Գևորգ Գյոդակյանի, Կարինե Խուդաբաշյանի, Աննա Արևշատյանի, Անահիտ Բաղդասարյանի, Տաթևիկ Շախկուլյանի և այլոց գիտական հոդվածները, 3. «Կոմիտասականի» երկու հատորները (1969, 1981), 4. Կոմիտասի գիտական կենսագրությունը: Весом вклад Института искусств НАН РА в дело изучения творческого наследия Комитаса. 1. Академическое издание Собрания сочинений Комитаса. 2. Научные исследования: монографии «Կոմիտաս» (2000), “Комитас” (1969) и “Komitas” (2014) Георгия Геодакяна, “Ранний период творчества Комитаса (1891-1899)” (2014) Татевик Шахкулян, а также научные статьи Матевоса Мурадяна, Роберта Атаяна, Геворка Геодакяна, Карине Худабашян, Анны Аревшатян, Анаит Багдасарян, Татевик Шахкулян и других. 3. Два тома “Комитасакана” (1969, 1981). 4. Научная биография Комитаса. The Institute of Arts of the National Academy of Sciences of RA has a solid input in the study of Komitas’s legacy. 1. Academic publication of the Collection of Komitas’s Works (1960-2006). 2. Research. Monographs: Gevorg Geodakyan, Komitas, published in Armenian (2000), Russian (1969) and English (2014); Tatevik Shakhkulyan, Komitas, His Early Period of Creation (2014) etc. A number of articles written by Matevos Muradyan, Robert Atayan, Gevorg Geodakyan, Karine Khudabashyan, Anna Arevshatyan, Anahit Baghdasaryan and Tatevik Shakhkulyan. 3. Komitasakan. Two volumes entitled Komitasakan including articles on Komitas and his works (1969, 1981). 4. Komitas’s scientific biography.
Keywords: Թանգարաններ; Կոմիտաս Վարդապետ; Կենսագրություն