Քաղաքացիական ավիացիայի քրոնիկոնը. «մայրամուտն» անհրաժեշտ է կասեցնել - Հովսեփյան, Մերի (ՀՊՏՀ «Տնտեսագետ» հրատ․)
Քաղաքացիական ավիացիան այն հիմնական ոլորտներից է, որ առաջինն իր վրա կրեց կորոնավիրուսային համավարակի բացասական ազդեցությունը։ Կիրառված սահմանափակումների պատճառով համաշխարհային ավիացիայի համակարգը զգալիորեն տուժեց, ինչից անմասն չմնաց նաև հայկական ավիացիան: Վերջինս առանց այն էլ իր լավագույն օրերը չէր ապրում. մեր իրականությունում խնդիրներն առավել քան խորքային են և պահանջում են համակարգային լուծումներ։ Ոչ բոլոր երկրներին է հաջողվել ունենալ ավիացիայի զարգացած համակարգ, սակայն Հայաստանը պարտավոր է առաջնորդվել՝ անցյալի սխալներից դասեր քաղելով, քանի որ դեպի ծով ելք չունեցող և փակ սահմաններով երկրի համար զարգացած ավիացիան առավել քան օրախնդիր է։ Հայկական ավիացիայի «մայրամուտը» անհրաժեշտ է կասեցնել։ Гражданская авиация стала одной из тех основных сфер, которая первая пострадала от негативного воздействия коронавируса. Из-за введенных ограничений мировая авиационная система значительно пострадала, а армянская авиация - не исключение. На сегодняшний день проблемы армянской авиации более чем глубокие и требуют системных решений. Армения должна развивать авиационную систему, учитывая ошибки прошлого и ошибки других стран, поскольку развитая авиация более чем важна для страны, границы которой не имеют выхода к морю. Необходимо остановить закат армянской авиации. Civil aviation is one of the main areas that has been heavily hit by the coronavirus (COVID-19) pandemic. The world aviation system suffered significant losses due to the imposed restrictions, of which the Armenian aviation was not left out and already was in difficult economic conditions before the COVID-19 outbreak. Nowadays the problems of the sphere are very deep which require systemic solutions. Not all countries have succeeded in having a developed aviation system, but Armenia should learn from the mistakes of the past because having developed aviation is more than crucial for such landlocked country with closed borders as Armenia is. It is necessary to stop the sunset of the Armenian aviation.
Keywords: Տնտեսագիտություն