Հայաստանի ՏՀՏ ոլորտը համավարակի պայմաններում - Թադևոսյան, Ռուզաննա (ՀՊՏՀ «Տնտեսագետ» հրատ․)
2020 թվականի հունվար-սեպտեմբեր ամիսներին ՏՀՏ ոլորտն ընդհանուր առմամբ աճ է արձանագրել, որն ապահովվել է ՏՏ ենթաոլորտի ծառայությունների առաջանցիկ աճի հաշվին, իսկ մյուս ենթաոլորտները, ինչպիսիք են հեռահաղորդակցության ծառայությունները, հեռուստառադիոծրագրերի կազմումն և հեռարձակումը, շարունակաբար կրճատվել են: Համավարակով պայմանավորված, կրճատվել է նաև ՏՀՏ արտադրության և առևտրի ծավալները, որն էլ հանգեցրել է ոլորտի ներսում ենթաոլորտների կշիռների փոփոխության: Արդյունքում, ավելի է մեծացել ծառայությունների բաժինը, իսկ արտադրության և առևտրի փոքր տեսակարար կշռն էլ ավելի նվազել է: В январе-сентябре сектор ИКТ зарегистрировал рост за счет прогрессивного роста услуг, в частности услуг подсектора ИТ, а телекоммуникационные услуги непрерывно сократились, такую же тенденцию продемонстрировал подсектор создания и трансляции теле- и радиопрограмм. Из-за пандемии уменьшились также объемы производства и торговли ИКТ, что повлияло на структуру подсекторов внутри сектора. В результате доля услуг увеличилась, а небольшая доля производства и торговли снизилась еще больше. In January-September, the ICT sector has generally grown even amid the pandemic which is due to the growth of services, particularly IT services. Telecommunication services have been continuously reduced. The same tendency was shown by the sub-sector of making and broadcasting TV and radio programs. Pandemic has led to a decline in ICT production and trade volume as well. This has affected the structure of the subsectors within the sector. As a result, the share of services has increased even more, and the small share of production and trade has decreased even more.
Keywords: Տնտեսագիտություն