Ինքնամեկուսացման համաթիվը «խոստանում» է համավարակի նոր բռնկումներ Երևանում... - Փախլյան, Աննա (ՀՊՏՀ «Տնտեսագետ» հրատ․)
Արդեն երրորդ եռամսյակն անընդմեջ աշխարհի հեղինակավոր գիտնականներն ու սկսնակ հետազոտողներն իրենց մտավոր ներուժը կենտրոնացրել են Covod-19 համավարակի բազմակողմանի ուսումն ասիրության վրա: Տարբեր քաղաքներում համավարակի ընթացքում մարդկանց վարքագծի հետազոտման նպատակով ստեղծվել է նոր ցուցանիշ՝ ինքնամեկուսացման համաթիվը, որը թույլ է տալիս գնահատել քաղաքային բնակչության ակտիվության մակարդակն արտակարգ դրության պայմաններում՝ այն համեմատելով նախակարանտինային ժամանակաշրջանի բնականոն իրավիճակի հետ: Уже третий квартал подряд всемирно известные ученые и начинающие исследователи сосредоточили свой интеллектуальный потенциал на всестороннем изучении пандемии Covid-19. Для изучения поведения человека во время пандемии в разных городах, был разработан новый показатель - индекс самоизоляции, который позволяет оценить уровень городской активности в условиях чрезвычайного положения, сравнивая его с нормальной ситуацией в период до карантина. For the third quarter in a row, world-famous scientists and novice researchers have focused their intellectual potential on a comprehensive study of the Covid-19 pandemic. For the study of human behavior during the pandemic in different cities, a new indicator has been developed - the self-isolation index, which allows to assess the level of urban activity in the state of emergency, comparing it with the normal situation in the pre-quarantine period.
Keywords: Տնտեսագիտություն