Եվրասիական տնտեսական միության 5 տարին. գաղափարից դեպի իրականություն - Հովսեփյան, Մերի (ՀՊՏՀ «Տնտեսագետ» հրատ․)
Եվրասիական տնտեսական միության գոյության առաջին 5 տարիները կարելի է համարել միասնական տնտեսական տարածք ստեղծելու համար մեկնարկային նախադրյալներ ապահովելու ժամանակահատված։ Ձևավորվել է կառույցի ինստիտուցիոնալ համակարգը, նախանշվել են համագործակցության հիմնական գերակայությունները, հստակեցվել ոլորտային համագործակցության ուղիները։ Հաջորդող տարիներին, սակայն, ակնկալվում է համագործակցության խորացում և շոշափելի տնտեսական արդյունքի գրանցում. արդյունք, որ դրականորեն կանդրադառնա Եվրասիական տնտեսական միության կազմում ապրող քաղաքացիների բարեկեցության մակարդակի վրա։ Հաշվի առնելով համաշխարհային տնտեսական պարբերաշրջանները և տնտեսական անկումներով պայմանավորված մարտահրավերները՝ ԵԱՏՄ շրջանակներում հետճգնաժամային միասնական քաղաքականության վարումն առավել քան օրակարգային է։ Первые 5 лет Евразийского экономического союза можно считать периодом, необходимым для создания единого экономического пространства. Сформулирована институциональная структура ЕАЭС, определены основные приоритеты сотрудничества, уточнены пути отраслевого взаимодействия. Однако в ближайшие годы мы ожидаем углубления не только сотрудничества, но и экономических результатов, которые будут ощутимы для граждан государств-участников Евразийского экономического союза. The first 5 years of the Eurasian Economic Union can be considered as the years of providing preconditions for the creation of a single economic space. The institutional set-up of the structure has been formulated, the main priorities of cooperation have been outlined, the paths for sectoral cooperation have been identified. However, in the upcoming years we expect not only a deeper cooperation, but also economic results that will be tangible for citizens of the member states of the Eurasian Economic Union.
Keywords: Տնտեսագիտություն