On the Protection of the Armenian Stone-Built Architectural Monuments - Kertmenjan, David (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Վերջին տասնամյակներին հատկապես ուշադրություն է բևեռում երկրագնդի վրա կատարվող կլիմայական փոփոխությունների հետևանքով պատմական հուշարձաններում վնասվածքների առաջացումը: Հետևաբար անհետաձգելի են դարձել կլիմայական փոփոխությունների հայաստանյան առանձնահատկությունների և դրանցից առաջացած վնասվածքների վերացման միջոցառումները: За последние десятилетия глобальные климатические изменения нанесли огромный ущерб памятникам архитектуры. Сегодня, как никогда, необходимо предпринять меры, направленные на ликвидацию последствий нанесенного ущерба.
Keywords: Armenian architecture