Շիրակի մարզի գյուղատնտեսությունը XX դարավերջին և XXI դարասկզբին - Բոյաջյան, Արտաշես; Ավետիսյան, Գայանե
Հոդվածում սոցիալ-տնտեսական տեսանկյունից ներկայացվել են Շիրակի մարզի գյուղատնտեսության զարգացումը պայմանավորող հիմնական գործառույթները սեփականաշնորհման, մակրոտնտեսական ցուցանիշների, նոր գյուղացիական տնտեսվարման (մենատնտեսություն, կոոպերացիայի, ֆերմերային տնտեսությունների ձևավորում) և երկրագործական մշակույթի փոփոխությունները: В статье представлены качественные и количественные изменения в сельскохозяйственной области Ширакского марза в конце XX и начале XXI века. Переход от социалистической плановой системы к капиталистическим рыночным отношениям был осуществлён путём приватизации сельского хозяйства и создания монопольных хозяйств․ The article presents qualitative and quantitative changes in the agricultural sector of the Shirak region at the end of the 20th and beginning of the 21st century. The transition from a socialist planned structure to capitalist market relations was accomplished through the denationalization of agriculture and the creation of monopoly farms.
Keywords: History