Բազմաչափ տվյալների կառուցվածքի վերլուծության նոր մեթոդը և դրա իրականացումը STATISTICA ծրագրաշարի միջավայրում։ - Արսեն Մանասարյան (Изд-во НАН РА)
Հոդվածում ներկայացված է STATISTICA համակարգում աշխատող բազմաչափ տվյալների կառուցվածքների բացահայտման համար մշակված մեթոդի DSA ծրագրային իրականացումը։ Մեթոդը շարադրված է [1]-ում։ Նոր ծրագիրը կարող է կիրառվել ինչպես ուսուցման նպատակներով, այնպես էլ իրական տվյալների վերլուծության համար։
Keywords: Մաթեմատիկա; Համակարգչային ծրագրեր