Стратегическая политика агропромышленного комплекса РА - Татьяна Оганян; Рузанна Алоян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում քննարկվում են ՀՀ-ի ագրոարդյունաբերական համալիրի ռազմավարության հետ կապված հարցերը, որոնք պետք է բերեն ՀՀ-ի ագրարային սեկտորի տնտեսական ու սոցիալական ընթացքների կարգավորմանը: Տնտեսական պայմանների կայունացումը ու տնտեսության աճը վերջին տարիներին ստեղծել են իրական նախապայմաններ կլաստերների ձևավորման համար, որպիսի բարձրանա ձեռնարկությունների մրցունակությունը առևտրային շուկաներում, հաշվի առնելով այդ ձեռնարկությունների տնտեսական հետաքրքրությունների ընդհանրությունները: Կլաստերների ստեղծումը կարող է նպաստել ապրանքների արտադրությանը, մասնավորապես` նոր հատկություններով սննդամթերքների: Պետք է նշել, որ կլաստերի մեջ միավորված փոքր և միջին ձեռնարկությունները ուժեղացնում են իր մրցունակությունը և դիրքը շուկայում: The article discusses the issues related with the strategy of agro-industrial complex and if addressed need to result in regulation of social and economic processes of the agro-industrial complex. Stabilization and the growth of the economy in recent years have created real preconditions for building/developing clusters to improve the competitiveness of businesses in various markets by relying on common business interest of these firms. Building clusters could promote product upgrades: new quality attributes in food products. It is noteworthy to state that SME clusters strengthen market position of these firms and make them more competitive.
Keywords: Экономика; Общественные науки