Հազվագյուտ հողատարրերն Աբովյանի երկաթի հանքավայրում - Հրաչիկ Ավագյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Քիմիական գիտությունը հազվագյուտ հողատարրերի թվին է դասում 17 տարրեր` Դ.Մենդելեևի պարբերական աղյուսակի III խմμի երկրորդ ենթախմբի 3 տարրերը` սկանդիումը, իտտրիումը ու լանտանը և լանտանոիդների ընտանիքին պատկանող` լանտանից հետո առանձին շարքով շարված 14 տարրերը: Հոդվածում քննարկվում են հազվագյուտ հողատարրերի կիրառության ոլորտները և դրանց կարևորության հարցերը: Տրված են հազվագյուտ հողատարրերի քանակներն ու արժեքները ՀՀ երկաթաքարային հանքավայրերում:
Keywords: Հասարակական գիտություններ; Տնտեսագիտություն; Ֆինանսներ