Новый мировой экономический порядок։ тенденции и развития - Татул Манасерян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Համաշխարհային տնտեսության ներսում միջազգային առևտուրը, միջպետական համագործակցության μազմակողմ հարաμերությունները մշտապես կրում են տարատեսակ գործոնների անմիջական ազդեցությունը, և միջազգային տնտեսակարգի ձևավորումը դարձել է հրամայական: Պայմանների փոփոխություններն, իհարկե, նոր երևույթ չեն և դրանցից չպետք է խուսափել, քանի որ ճկուն քաղաքականություն որդեգրելիս վերջիններս կարող են օգտագործվել ի նպաստ երկրի տնտեսության և տարμեր կողմերի միջև նոր, փոխշահավետ կապերի հաստատման։ Global financial crisis had expedited the process leading to the establishment of the new economic order. Our goal is to identify the key features of the new economic order that shape the international business at sub-national, national and international levels and reveal the interaction of these factors in a dynamic political context. This, in turn, allows us to project various scenarios of growth for developed and developing countries in diverse political environments.
Keywords: Экономика; Общественные науки