Արամ Ղանալանյանը` «Սասնա ծռեր» հերոսավեպի պատումների գրառող և վերամշակող - Պողոսյան, Աննա (ՀՀ ԳԱԱ Հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտ)
Հայ դասական բանագիտության խորհրդահայ պատմաշրջանը շարունակող և ուղի հարթող Արամ Ղանալանյանի (1909–1983) բանագիտական գործունեությանը մեջ կարևոր տեղ են գրավում «Սասնա ծռեր» ժողովրդական վեպի պատումերի գրառումը, տեքստային վերամշակումը և տարածումը: В фольклористской деятельности Арама Ганаланяна (1909 –1983), продолжателя и новатора классической фольклористики, значительное место занимает запись, обработка текстовых вариантов и распространение народного эпоса «Сасна Црер». Aram Ghanalanyan (1909–1983) made great efforts and contribution in Armenian classical folkloristics during Soviet period. In his folkloristic works an important place is given to “Sasna Tsrer” (Daredevils of Sassoun) national epic as he collected different versions of the epic poem, edited them to modern language, and contributed to their dissemination.
Keywords: Folklore; Criticism