The issue of Tayk`s identity in the Georgian studies. - Arkadi Akopov (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հայ-վրացական սահմանամերձ շրջանների ազգային պատկանելության հարցը արդի պատմագիտության լիարժեքորեն չլուսաբանված խնդիրներից է: Սակայն այդ հիմնախնդիրն ուսումնասիրելը և գիտական գնահատական տալն անհրաժեշտություն է դառնում, երբ մեծանուն գիտնականների կողմից հերքվում կամ կասկածի տակ է դրվում մի էթնոսի անհերքելի ներկայությունն իր հայրենիքում սկսած անհիշելի ժամանակներից:
Keywords: History