The Principality of Tayk in the Geopolitical Processes in the South Caucasus (the Second Part of the X Century) - Arkadi Akopov (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
IX դարում առաջացած Տայքի իշխանությունն իր հզորության գագաթնակետին է հասնում Դավիթ Կյուրապաղատ Բագրատունու օրոք (960-ականներ-1001 թթ.)։
Keywords: History; Medieval History