Раскопки античной усадьбы у с. Анушаван - Феликс Тер-Мартиросов (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
1988-1989 թթ. ամռանը Հայաստանի գիտությունների ակադեմիայի հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտի արշավախումբը պեղումներ կատարեց Արթիկ քաղաքի մոտ գտնվող Անուշավան գյուղում։ Պեղումների տվյալները արտացոլում են հողի նկատմամբ սեփականության իրավունքի ընդարձակումը, նոր հողատեր վերնախավի առանձնացումը և թույլ են տալիս համադրել Հայաստանի մասնավոր հողային սեփականության զարգացման գործընթացները հելլենիստական աշխարհի մյուս երկրների նմանատիպ գործընթացների հետ։
Keywords: Auxiliary Sciences of History; Archaeology