Կրոնաեկեղեցական և իմաստասիրական տերմինների կիրառությունը Հովհաննես Օձնեցու երկերում - Վ. Ա. Ներսինյան (Տաթև գիտակրթական համալիր, ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ)
Ованес Одзнеци в своих трудах употребил ряд терминов, которые имеют церковно-религиозный и филосовский оттенок. Употребление некоторых терминов принадлежит только Одзнеци, а остальные термины встречаются и у его предшественников, и у последующих авторов.Hovhannes Odznetsi have summary used a number of terms of religious-church and philosophical character. The usage of some terms belong only to him though other terms have also been used by earlier authors as well as by later ones.
Keywords: Լեզուաբանութիւն; Կրոն; Բառարանագրություն