Մարկոս Պատկերահանի ծաղկած հինկտակարանային տեսարանները 1686 թ. Աստվածաշնչում - Համբարյան, Շուշանիկ (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Կ. Պոլսում XVII դ. ստեղծված ձեռագրերի մանրանկարների պատկերագրությունը մեծապես առնչվում է եվրոպական տպագիր գրքերի հետ։ Մեսրոպ Մաշտոցի անվան Մատենադարանում պահվող N 349 Աստվածաշունչը նույնպես կրում է եվրոպական տպագիր գրքերի ազդեցությունը։ Այս Աստվածաշունչը նկարազարդել են Մարկոս Պատկերահանը և Մաղաքիա Կոստանդնուպոլսեցին 1686-ին։ В XVII веке новые веяния в иконографии позднесредневековой армянской миниатюры Константинополя и Новой Джульфы во многом были связаны с европейскими печатными книгами. В Библии No. 349, ныне хранящейся в Матенадаране, также прослеживается влияние европейских печатных книг. Она была проиллюстрирована Маркосом Паткераханом и Магакией Константинопольским в 1686 году. In the 17th century, the novelty in iconography of late medieval Armenian miniature painting of Constantinople is largely associated with European printed books. No. 349 Bible, which is currently held in the Matenadaran, also bears the influence of European printed books. This Bible was illuminated by Markos Patkerahan and Maghakia Kostandnupolseci in 1686.
Keywords: The Bible; Drawing; Design; Illustration