Образование спирогетероциклического соединения при бромировании 1,1-ди(проп-2-ин-1-ил)пиперидин-1-иум бромида - А. Х. Гюльназарян; Т. А. Саакян; Р. А. Тамазян; А. Г. Айвазян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ցույց է տրվել, որ 1,1-դի(պրոպ-2-ին-1-իլ)պիպերիդին-1-իում բրոմիդի բրոմացումը անսպասելիորեն բերում է սպիրոհետերոցիկլիկ միացության առաջացման, երբ բրոմի երկու ատոմներն էլ միանում են ացետիլենային կապի ծայրային ածխածնին: It has been shown that the bromination of the 1,1-di (prop-2-yn-1-yl)piperidine-1-ium bromide unexpectedly leads to the emergence of spiroheterocyclic compound in which both bromine atoms are attached to the end carbon of the acetylene bond.
Keywords: Physical Chemistry