Реликты благословений при общественном жертвопоедание - С. Б. Арутюнян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Աշխարհի տարբեր ժողովուրդների կենցաղում, հանդիսավոր ճաշկերույթների ժամանակ շարունակում է գոյատևել կենացներ խմելու սովորությունր։ Վերջինս ուղեկցվում է կենաց կամ բաժակի ավանդական մաղթանքի բանաձևերով, որոնք բնույթով լինում են դիմումի և պատասխանի բարեմաղթություններ։ Կենաց-մաղթանքները իմաստաբանորեն հանգում են հիմնականում կյանքի, գոյատևման, մարմնական կամ հոգևոր երջանկության ցանկության գաղափարներին։
Keywords: History; Ethnography; G Geography; Anthropology; Recreation; GT Manners and customs