Օրինագծերի գիտական-իրավական փորձաքննության նշանակությունն օրենքների որակի ապահովման գործում - Սայադ Բադալյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հասարակական հարաբերությունների տվյալ ոլորտի օրինաչափությունների և դրանցից բխող՝ անհրաժեշտ օրենսդրական կարգավորման տեսանկյունից օրինագծերի նախնական հետազոտումն օրենսդրական նախաձեռնության իրավունքի իրագործման արդյունավետության և ընդունվող օրենքների որակի բարձրացման նախապայմաններից է: Предварительное рассмотрение законопроектов с точки зрения закономерностей данной сферы общественных отношений и исходящей из этого необходимой законодательной регламентации является предусловием для эффективности осуществления права законодательной инициативы и повышения качества принимаемых законов. A scholarly review of the proposed legislation is a prerequisite to the effective exercise and maintenance of high quality legislative initiative and laws. In view of the forgoing, we think it is important to have scholarly review of the proposed legislation.
Keywords: Law