О кормовой ценности некоторых растений в различных условиях произрастания на г. Арагац - Симонян, Р. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Изучено содержание углеводов, белкового азота, а также свободных аминокислот в некоторых высокогорных растениях, произрастаюших на различных высотах альпийского пояса г. Арагац. Показано, что повышением высоты над ур. м. в растениях возрастает содержание изученных соединений. Наибольшей питательностью отличаются растения на высоте 3200м над ур. м. Արագած լեռան ալպիական գոտու տարբեր բարձրություններում աճող որոշ բուսատեսակներում որոշվել է ածխաջրերի, սպիտակուցային ազոտի և ամինաթթուների պարունակությունը: Պարզվել է, որ բույսերի աճելավայրի բարձրացմանը զուգընտաց աճել է ուսումնասիրված միացությունների պարունակությունը: Առավել աննդարարությամբ բույսերը աչքի են ընկնում ծովի մակերևույթից 3200մ բարձրության վրա: The contents of carbohydrates, protein, nitrogen and free aminocids in some species of alpine plamts growing at differentheight of the alphine belt of Mt. Aragats, have been studied. As shown, with the elevation of vertical zonality the coontents of the studied compounds also increase. The most nutritious plants grow at height of 3200 m a. s.l.
Keywords: Botany