Подавление искажений в схеме рентгеновской Фурье-голографии, основанной на двухблочном интерферометре из френелевских зонных пластин с общей оптической осью - Л. А. Арутюнян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ընդհանուր օպտիկական առանցքով ֆրենելյան գոտիական թիթեղներից բաղկացած երկբլոկ ինտերֆերաչափի վրա հիմնված ռենտգենյան Ֆուրիե-հոլոգրաֆիայի արդեն ներկայացված սխեմայում խիստ սահմանափակումներ են դրվում ուսումնասիրվող նմուշի չափերի նկատմամբ: Այս սահմանափակումների անտեսումը բերում է վերականգնված պատկերի աղավաղման: Ներկայացված աշխատանքում հետազոտվում է այդ աղավաղումների առաջացման մեխանիզմը և նրանց ճնշման հնարավորությունը: Strict requirements were imposed on the sizes of testing sample in the previously suggested scheme of hard X-ray Fourier-transform holography based on a two-block Fresnel zone plate interferometer with common optical axis. The failure of these requirements leads to appearance of distortions in the reconstructed image. In this work, the mechanism of distortion formation, as well as possibility of its suppression are considered.
Keywords: Physics; Science; Radiation physics; Optics; Light