Лазерные бегущие волны для дифракции Капицы–Дирака в атомном интерферометре - Г. А. Мурадян; А. Ж. Мурадян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Կապիցա–Դիրակի ռեզոնանսային դիֆրակցիայի հենքով բազմաիմպուլս ատոմական ինտերֆերոմետրի խնդրի մանրամասն ուսումնասիրության արդյունքում եզրահանգված է, որ ատոմները ցրող կանգուն ալիքը ձևավորող հանդիպակաց ալիքների բազուկները պետք է լինեն հավասար: The scheme of multi-momentum atom interferometer based on the resonant Kapitza–Dirac diffraction is considered. It is made inference that the arms of counter propagating waves, forming the standing wave which scatters atoms, should be equal.
Keywords: Physics; Science; Atomic physics