Кодирование функций классами при численном моделировании в оптике жесткого рентгеновского излучения - Л. А. Арутюнян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Դիտարկված է կոշտ ռենտգենյան ճառագայթների օպտիկայի թվային մոդելավորման խնդիրներում օբյեկտային-կողմնորոշված ծրագրավորման սկզբունքների կիրառման նպատակահարմարությունը: Առաջարկված մոտեցումը ցուցադրված է հատվածակողմով երկճառագայթային ինտերֆերաչափի օրինակի վրա: Ցույց է տրված, որ կոդավորման առաջարկված եղանակը էապես պարզեցնում է հիմնական ծրագրի կոդը, այն դարձնելով հեշտ ընթեռնելի և հեշտ ձևափոխելի: The advantage of implementation of object-oriented programming principles in numerical simulation in the hard X-ray optics was considered. The suggested approach was demonstrated on the example of the two-beam X-ray interferometer with refracting prism. It was shown that the proposed coding technique significantly simplifies the main program code by reducing its size, as well as making it easier to read and modified.
Keywords: Physics; Science; Radiation physics; Optics; Light