Взаимодействия фемтосекундных импульсов с атомами Λ-типа - Э. А. Газазян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Թվային մեթոդներով ուսումնասիրված է ատոմական բնակեցվածությունների դինամիկան մեկ ֆեմտավայրկյանային իմպուլսի դաշտում ռեզոնանսային և ոչ ռեզոնանսային մոտավորություններով: Ցույց է տրված, որ գերկարճ տևողությամբ իմպուլսների դեպքում ռեզոնանսային մոտավորության խախտումը հանգեցնում է եռամակարդակ ատոմների վարքի ոչ միայն քանակական, այլ և որակական փոփոխությունների: The dynamics of atomic populations in the field of a femtosecond pulse in the framework of the resonance approximation and beyond was numerically investigated. It is shown that for pulses with extremely short duration the violation of resonant approach leads not only to quantitative but also a qualitative changes in the behavior of the three-level atom.
Keywords: Physics; Science; Atomic physics